Di sini RasaHub ingin memberikan anda 5 tempat makan menarik di Kuala Lumpur.

Bandaraya Kuala Lumpur adalah salah satu destinasi yang menjadi tarikan orang ramai bukan sahaja pada tingginya menara KLCC ataupun banyaknya kemudahan pengangkutan yang disediakan, bahkan juga, Kuala Lumpur menyediakan pelbagai tempat makan menarik untuk para pengunjungnya!

Bagi anda yang sudah biasa meronda-ronda kotaraya ini, pastinya anda telah makan di pelbagai tempat makan menarik di sini. Boleh dikatakan dalam setiap 100 meter persegi, anda akan jumpa tempat untuk anda dapatkan makanan walaupun hanya abang jual burger sahaja. Terlampau banyak kedai makan yang menarik di sini untuk anda rasai.

Walaubagaimanapun, di dalam penulisan ini, kami hanya menyenaraikan 5 tempat makan menarik di Kuala Lumpur yang anda boleh cuba bersama rakan-rakan atau seisi keluarga anda.

5 Tempat Makan Menarik di Kuala Lumpur

1. Restoran Murni Discovery

Tempat makan menarik di Kuala Lumpur: Restoran Murni Discovery

Restoran Murni Discovery menawarkan pelbagai jenis makanan yang menarik daripada makanan western hinggalah ke makanan-makanan melayu, yang sudah tentunya sesuai untuk seisi keluarga anda.

Antara menu yang terkenal disi adalah Mee Raja dan juga Spagheti Seafood Carbonara yang sering disebut-sebut di restoran ini.

Selain itu, Chicken Grill yang merupakan salah satu makanan barat yang terkenal disini juga boleh didapati di sini dengan harga yang berpatutan.

Malah dikatakan, hidangannya amat unik dan mampu membuka selera! Bukan itu sahaja, Restoran Murni juga menawarkan makanan barat yang mempunyai keistimewannya sendiri.

Salah satunya adalah Roti Hawaii yang berkonsepkan roti canai / murtabak dan pizza ini pula merupakan menu yang sangat jarang didapati di tempat lain.

Mengikut laman webnya, hari ini, Murni Discovery telah pun membuka 6 cawangan di lokasi yang berbeza. Mereka berhasrat untuk buka lebih banyak cawangan di masa hadapan.

Anda akan lihat terdapat pelbagai kombinasi lauk-pauk tradisional tempatan sehinggalah masakan-masakan kontemporari yang berasal dari masakan Melayu, Cina, India, Barat dan Itali. Mereka menjamin akan kualiti masakan chef mereka yang professional.

Apa lagi, jom ke Restoran Murni Discovery?

Jika anda berminat untuk singgah sebentar di Murni Discovery, sila klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

2. Burger Bakar Abang Burn

Tempat makan menarik di Kuala Lumpur: Burger Bakar Abang Burn

Burger Bakar Abang Burn mungkin antara tempat makan yang pernah menarik perhatian anda suatu ketika dahulu. Sehingga kini, namaya sudah disebarkan di lebih 19 cawangan yang beroperasi di seluruh negara.

Mereka adalah salah satu pembawa original kepada fenomena burger bakar di Malaysia. Oleh itu, tidak harianlah mereka sudah berkembang dengan majunya ke seluruh pelosok negara.

Antara review yang kami perolehi, Burger Bakar Abang Burn merupakan salah satu tempat makan yang menyediakan burger terbaik dalam kategorinya. Burger yang dihidangkan mempunyai isi daging yang lembut dan roti yang berperisa, yang pastinya akan memikat hati anda.

Jika anda sudah terbiasa dengan Zinger burger dari KFC, maka di sini juga disediakan seakan-akan Zinger burger, malah kemungkinan lebih sedap! Ayamnya yang disaluti tepung sungguh garing dan lembut di dalamnya. Saiz yang dihidangkan juga amat berpuas hati besarnya.

Jika anda berminat untuk singgah sebentar di Burger Bakar Abang Burn, sila klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

3. Restoran Rosdet Tomyam

Tempat makan menarik di Kuala Lumpur: Restoran Rosdet Tomyam

Restoran Rosdet adalah antara tempat makan tomyam yang terkenal dan menarik di Kuala Lumpur, khususnya di Kampung Baru. Ia sering menjadi tumpuan di kalangan penggemar-penggemar tomyam tidak kira dari penduduk Kuala Lumpur ataupun pengunjung dari luar itu sendiri.

Tomyam di sini dikatakan menjadi tarikan orang ramai sehinggakan ada yang sanggup menginap di hotel Kuala Lumpur International yang terletak bersebelahan dengannya!

Maka tidak harianlah jika restoran ini sering dipenuhi orang ramai terutamanya ketika musim cuti. Antara makanan yang sedap di sini adalah kombinasi di antara tomyam ayam, daging, seafood atau apa sahaja yang anda pilih.

Mereka mempunyai pelbagai menu hidangan tomyam yang mampu menepati cita rasa anda. Antara review yang kami dapat mengenai tomyam mereka adalah kepekatan, kepedasan dan kemasaman tomyam mereka yang secukup rasa mampu mengiurkan anda.

Selain itu, mereka juga menyediakan pelbagai jenis seafood yang juga mempunyai keistimewaan resepi mereka sendiri.

Masakan Thai, sup campur dan sup sayur yang mereka sediakan juga mampu menarik minat anda.Jika anda belum pernah merasai nasi bubur berlauk, di sini lah tempatnya untuk anda rasai!

Jika anda berminat untuk singgah sebentar di Restoran Rosdet Tomyam, sila klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

4. Restoran Yusoof Dan Zakhir

Tempat makan menarik di Kuala Lumpur: Restoran Yusoof Dan Zakhir

Restoran Yusoof dan Zakhir adalah antara tempat makan yang popular dan menarik di sekitar Kuala Lumpur khususnya di sekitar Pasar Seni dan Petaling Street.

Jika anda seorang yang mencari kedai makan makanan India yang murah dan sedap, maka kunjungilah restoran ini kerana pastinya anda tidak akan tinggalkan restoran ini dengan rasa kecewa.

Walaupun keadaan dalam restoran ini tidak seberapa glamourous, tetapi kualiti makanan yang mereka sediakan adalah superb!

Ayam tandoori yang dibiar tergantung, terpapar di pintu depan kedai ini akan menaikkan lagi selera makan anda. Ayam tandoori yang mereka sediakan rasanya amat menyelerakan, cukup sempurna rempahnya sebaik sahaja ia dikeluarkan dari tempat bakarnya.

Perkhidmatan yang baik dan mantap memastikan tiada pelanggan yang perlu tunggu lama untuk merasai pilihan makanan mereka. Antara makanan yang terkenal di sini adalah ayam tandoori, butter chicken, kari pelbagai variasi, naan dan pelbagai lagi!

Jika anda berminat untuk singgah sebentar di Restoran Yusoof Dan Zakhir, sila klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

5. Nasi Kandar Zainul

 

Tempat makan menarik di Kuala Lumpur: Restoran Yusoof Dan Zakhir 

Nasi Kandar Zainul merupakan antara tempat makan yang terbaik di sekitar Kuala Lumpur sekiranya anda seorang peminat tegar nasi kandar.

Restoran ini terletak di dalam bangunan Pusat Penjaja MBPJ. Lauknya yang simple seperti nasi putih, ayam goreng, sedikit sayur dan variasi kari dari pelbagai jenis mampu menyebabkan orang sanggup beratur deminya.

Bob Ringgo, seorang penyampai SuriaFM menyatakan belia hadir ke restoran Nasi Kandar Zainul ini dua kali sebulan disebabkan nasi kandar sedap yang mereka sediakan. Katanya lagi, “Anda hanya dapat betul-betul merasai segala rempah dalam hidangan ini sekiranya anda merasainya sendiri.”

Nasi Kandar Zainul adalah pada asal pembukaannya adalah bermula di Pulau Pinang dan kemudian dipindahkan ke Petaling Jaya.

Selain di PJ, restoran ini juga dibuka cawangannya di Puchong dan Putra Perdana. Antara makanan sedap di sini yang sering orang cari adalah menu utamanya iaitu nasi kandar bersama ayam goreng atau kari kepala ikan.

Jika anda berminat untuk singgah sebentar di Nasi Kandar Zainul, sila klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.


Sejujurnya, terdapat banyak lagi restoran di Kuala Lumpur ini yang menarik dan terbaik dari segi makanannya dan juga servisnya. Kami akan kongsikan lagi tips-tips tempat makan menarik yang anda boleh singgahi nanti. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca review kami.

Anda ingin rasai sesuatu yang baru? Gunakan RasaHub untuk mencari tempat makan yang sesuai dengan pilihan anda!

Sekiranya anda mempunyai restoran untuk disiarkan melalui laman web kami, sila daftar di sini secara PERCUMA. Kami akan uruskan segala aktiviti pemasaran untuk restoran anda.

Leave a Reply